Innovatie: Samsung 360 cassette op Archi Top Event

Geschreven door Ambrava op 27-sep-2016 13:05:00

Duurzaamheid gaat over meer dan energie besparen, daar zijn we ons steeds meer van bewust. Een gebouw is enkel duurzaam wanneer het ook comfortabel en gezond is. Klimaattechniek komt daarmee in een ander daglicht te staan. De moderne benadering van klimaattechniek stelt dan ook de vraag naar comfort centraal.  Of het binnenklimaat in huis, op kantoor, in de winkel, op school of in een restaurant als comfortabel wordt ervaren, hangt in grote mate af van de luchttemperatuur en de luchtsnelheid. Lucht met een hoge snelheid en lage temperatuur wordt al snel als tocht ervaren. Reden waarom veel mensen de directe luchtstroom van airconditioners onaangenaam vinden. Tijd voor nieuwe technieken die in staat zijn tot een actieve controle van de luchtstroom.

Lees verder

E-Peil punten winst met warmtepomp

Geschreven door Ambrava op 31-mei-2016 14:00:00

De elektrische warmtepomp als duurzame verwarming? We moeten misschien even aan het idee wennen om te verwarmen zonder gasinstallatie of stookolie. Toch wint de warmtepomp als vervanger voor de traditionele verwarming steeds meer terrein. Niet in het minst omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt.  En wanneer deze duurzaam opgewekt wordt, door bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens, dan verbruikt de warmtepomp in het geheel geen fossiele brandstoffen. Ook als we aan de BEN-doelstellingen willen voldoen, scoort de warmtepomp hoog. Een warmtepomp die als hoofdverwarming fungeert en waarvan de seizoensprestatiefactor 4 of hoger is, is een van de maatregelen die genomen kunnen worden om voor het predicaat BEN in aanmerking te komen. Maar wat levert het ons in de praktijk op? Krijgen we die badkamer wel lekker warm?

Lees verder

Onderwerpen: Warmtepomp, BEN, E-peil, gratis stoken, bijna energieneutraal

4 redenen voor iedere installateur van warmtepompen om een technische training te volgen

Geschreven door Ambrava op 30-mrt-2016 14:17:49

De installatiesector is lange tijd behoorlijk traditioneel geweest. De systemen en hun toepassingen waren bekend en er was geen reden om daar verandering in aan te brengen. Maar de markt verandert. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en inmiddels is de installatiebranche één van die vakgebieden waarbij het onontbeerlijk is om op de hoogte te blijven van de nieuwe technieken en besturingssystemen en richtlijnen. Alleen al om überhaupt op niveau te blijven.

Lees verder

Onderwerpen: BEN, warmtepompen, EPB, E-peil, technische training